Składniki:
woda 3 litry,
włoszczyzna 1/2 opakowania/mrożone,
kostka rosołowa 2 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
ziele angielskie 4 sztuki,
liście laurowe 2 sztuki,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
ziemniaki 6 sztuk,
kapusta 1 większa/młoda,
masło 2 łyżki,
natka pietruszki 1 pęczek
włoszczyznę mrożoną, ziele angielskie, liście laurowe, ziemniaki pokrojone w kostkę, kostki rosołowe, gotować z 20 minut
do zupy wsypać pokrojoną drobno młodą kapustę, gotować z 15 minut
dodać masło i gotować z 3 minuty
dodać kucharka, paprykę ostrą i gotować z 2 minuty, na koniec dać posiekaną natkę pietruszki
zupa jest lekka,aromatyczna i smakuje wybornie..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz