Składniki:
mąka tortowa 3 szklanki,
budyń śmietankowy 1 opakowanie,
jajka 2 sztuki,
olej rzepakowy 4 łyżki,
cukier 2 łyżki,
sól 1 łyżeczka,
mleko 1/2 litra,
woda gazowana 1/2 litra
wszystkie składniki umieścić w wysokim pojemniku, składniki o temperaturze pokojowej
pałką blendera zmiksować wszystko na gładką, dość rzadką masę, ciasto odstawić na 30 minut aby składniki napęczniały
patelnia 22cm naleśnikarka posmarowana olejem i mocno rozgrzana, nalać chochelką porcję ciasta
smażyć około 2 minuty z jednej strony
po obróceniu łopatką do naleśników smażyć na złocisty kolor - naleśniki są delikatne, miękkie, nam smakują do nadzienia słodkiego i wytrawnego...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz