Składniki:
tortilla 1 opakowanie/szpinakowa,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cebula 2 sztuki,
cukier 1/2 łyżeczki,
mięso mielone 30 dag,
kucharek 1 łyżka,
papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki,
warzywa mrożone 1 opakowanie,
sok pomidorowy 250 ml,
mozzarella w kulce 1 opakowanie,
ser żółty 4 plastry,
sałata zielona 4 liście,
keczup - ile potrzeba
cebulę białą posypaną cukrem na oleju rzepakowym zeszklić, dodać mięso mielone wieprzowe i podsmażać co jakiś czas mieszając
dodać kucharka, paprykę ostrą, pokrojoną czerwoną cebulę, wymieszać z mięsem
dodać mrożoną mieszankę zupa jesienna, wymieszać z mięsem
pod przykryciem dusić do miękkości warzyw na średnim ogniu
wlać gęsty sok pomidorowy, użyłam swój domowy, wymieszać, zagotować, gotować z 3 minuty, wystudzić
na placek tortilli szpinakowej nałożyć porcję mięsa, z 3 kawałeczki mozzarelli, plaster sera żółtego, poszarpaną sałatę
forma z papierem do pieczenia, układać zawinięte tortille, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec z 20 minut, podawać z keczupem - smaczne, sycące danie obiadowe............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz