Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
parówki 5 sztuk,
cebula 1 większa,
pieczarki 5 sztuk,
oregano - ile potrzeba,
keczup pikantny - ile potrzeba,
ser żółty 10 dag,
kmin rzymski - ile potrzeba
ciasto francuskie pokroić na 5 porcji, z parówek dobrej jakości usunąć osłonki, ser pokroić na 5 porcji
na każdej porcji ciasta położyć parówkę, dodać pokrojone pieczarki z cebulą, porcę sera żółtego
posypać oregano, polać keczupem, zawinąćwszystko, położyć na blasze z papieremj do pieczenia, posmarowaćciasto wodą i posypać czarnym kminem rzymskim, jesli zostanie cebula z pieczarkami to dodać do ciasta na blachę
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, następnie na termoobiegu na 160 C dopiec 8 minut - najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz