Składniki:
tortilla 1 opakowanie,
fasola Jaś 25 dag,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
łopatka bez kości 20 dag,
kiełbasa śląska 2 sztuki,
cebula 1 sztuka,
ząbki czosnku 6 sztuk,
sok pomidorowy 2 szklanki,
majeranek 1 łyżka,
kucharek 1,5 łyżki,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
cukier 2 łyżki,
ocet jabłkowy 1 łyżka, keczup - ile potrzeba
fasolę jasiek namoczyć w wodzie wieczorem na całą noc, przed gotowaniem wodę odlać i wlać nowej, gotować fasolę do miękkości w szybkowarze 35 minut
pokrojoną łopatkę podsmażyć na oleju z kiełbasą, dodać cebule, czosnek, wlać sok pomidorowy
dodać paprykę, kucharka, majeranek, wlać fasolę ugotowaną razem z wywarem, gotować z 15 minut, zostawić do wystudzenia
na placki tortilli nakładać gęstą fasolę i zwijać w rulony, można podgrzać w kuchni mikrofalowej lub piekarniku - syte, smaczne danie na obiad lub na kolację z keczupem............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz