Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
keczup pikantny - ile potrzeba,
oregano 2 łyżki,
olej rzepakowy 4 łyżki,
pieczarki 8 sztuk,
cebula 1 sztuka,
szpinak baby 1 opakowanie,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
papryka czerwona 1 większa,
cebula 2 sztuki,
cukier 1 łyżeczka,
ser kozi 200 gram,
ser żółty 15 dag
na oleju podsmażyć pokrojone cebule i pieczarki, nie solić, wody nie puszczą za dużo
wsypać opakowanie szpinaku baby, nie solić, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając, teraz dopiero dodać kucharka i wymieszać
ciasto francuskie rozwinąć na papierze na blaszce z piekarnika, polać keczupem, posypać papryką słodką, oregano
rozsmarować pieczarki ze szpinakiem, posypać pokrojoną cebulą posypaną cukrem
posypać pokrojoną czerwoną papryką, dodać kawałeczki sera koziego
dodać starty żółty ser, użyłam morski, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, pizzę piec około 30-35 minut, kroić trochę wystudzoną, podać z z keczupem - na cieście francuskim jest pizza na szybki obiad lub kolację.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz