Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 1 kg,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cebula 2 sztuki,
ząbki czosnku 6 sztuk,
przyprawa do kurczaka 1 opakowanie,
warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie,
woda 1 litr,
mąka pszenna 1 łyżka,
śmietana gęsta 1/2 szklanki,
woda 1/2 szklanki
na rozgrzanym oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte ząbki czosnku
do mięsa włożyć mrożone warzywa, użyłam mieszanki jesiennej z brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu
śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu
gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz