Składniki:
ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone,
jabłka 5 sztuk,
cynamon - ile potrzeba,
cukier 9 łyżeczek,
bita śmietana w proszku 1 opakowanie,
mleko 3,2% 250 ml,
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
umyte i osuszone jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne, ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 9 porcji
jabłko położyć na porcji ciasta, posypać każde jabłko łyżeczką cukru i pół łyżeczki cynamonu, rogami ciasta nakryć jabłka, ułożyć na blaszce z papierem do pieczenia
piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 160 C 10 minut, zostawić do wystudzenia na blaszce
śmietanę wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, wsypać galaretkę i rózgą blendera ubić na bitą śmietanę z 4-5 minut
śmietanę nałożyć do szprycki i nakładać na ciasto - aromatyczne, soczyste, chrupiące ciasto z jabłkami...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz