Składniki:
sznycle z indyka 1 kg,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
mąka pszenna 1 szklanka,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżka,
liście laurowe 3 sztuki,
ziele angielskie 3 sztuki,
woda 1 litr,
śmietana gęsta 200 ml,
czosnek niedźwiedzi suszony 2 łyżki
umyte, osuszone sznycle indyka, natrzeć kucharkiem, pieprzem mielonym, obsypać mąką
na gorącym oleju partiami zrumienić sznycle z każdej strony, gdy wszystkie są zrumienione to włożyć pozostałe do garnka, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 25 minut
dodać śmietanę 18%, wsypać czosnek niedźwiedzi i krótko zagotować - pyszne bitki w sosie można podać z czym się lubi............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz