Składniki:
woda 3 litry,
włoszczyzna 1/2 pęczka,
kalafior 1 średni,
brokuł 1 większy,
kostka rosołowa 2 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
masło 1 łyżka,
pieprz czarny mielony - do smaku,
makaron muszelki 1 kubek,
mleko 3,2% 1/2 litra,
koperek 1/2 pęczka
zagotować wodę, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, różyczki kalafiora, brokuła, zagotować, gotować z 20 minut
wsypać makaron muszelki, kucharka, kostki rosołowe i gotować z do miękkości makaronu
wlać mleko, wsypać pieprz mielony i krótko zagotować, wsypać posiekany koperek - zupa jest pyszna, sycąca, można też użyć mrożonek..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz