Składniki:
mąka tortowa 1,5 szklanki,
proszek do pieczenia 2 łyżeczki,
kakao 3 łyżki,
cukier 1 szklanka,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
dżem porzeczkowy 4 łyżki,
ocet jabłkowy 1/4 szklanki,
woda 2 szklanki,
śliwki 12 sztuk,
mandarynki 3 sztuki,
cukier puder - ile potrzeba
oprócz owoców i cukru pudru wszystkie składniki wsypać do miski, rózgą blendera dokładnie zmiksować do połączenia składników
foremki silikonowe do babeczek napełnić do połowy
do każdej foremki powkładać śliwkę bez pestki i dwie cząstki mandarynki
na owoce do pełna nałożyć resztę ciasta - piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec babeczki około 40 minut, do suchego patyczka, babeczki wyjąć z foremek jak będą dobrze zimne, przed podaniem posypać pudrem cukrem - babeczki są wilgotne, aromatyczne, smaczne...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz