Składniki:
smalec 1/4 kostki,
mięso gulaszowe z indyka 1,30 kg,
cebula 2 sztuki,
czosnek 2 ząbki,
kostka rosołowa 2 sztuki/grzybowe,
kapusta kiszona 1,20 kg,
grzyby suszone 3 łyżki/zmielone,
papryka ostra mielona 1 łyżeczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
woda 1 litr
na gorącym smalcu zrumienić pokrojone na kostki mięso gulaszowe z indyka
dodać pokrojone w kostkę cebule, kostki rosołowe i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
dodać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, wsypać grzyby suszone prawdziwki zmielone, wlać wodę, gotować pod przykryciem do miękkości kapusty
dodać paprykę ostrą, przyprawę w płynie i bez przykrycia na większym ogniu co jakiś czas mieszając gotować do odparowania części wody
kapusta smakuje na drugi dzień, ja lubię do pieczywa lekko ciepłą, mąż odgrzaną do ziemniaków............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz