Składniki:
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka,
olej rzepakowy 6 łyżek,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
czosnek granulowany 1/2 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżeczka,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
ziemniaki ugotowane 1/2 kg,
surówka - w opisie,
szczypiorek - ile potrzeba
olej wymieszać z pieprzem, kucharkiem, czosnkiem, sokiem z cytryny, przyprawą w płynie, dokładnie natrzeć dwie połówki piersi, schować do lodówki na 2-3 godziny
w tym czasie ugotować ziemniaki w mundurkach, wystudzone obrać i pokroić w talarki
30 dag kiszonej kapusty wymieszać z małą pokrojoną cebulą, olejem rzepakowym, pieprzem, cukrem do smaku
na bardzo rozgrzanej patelni grillowej smażyć piersi z marynatą, pod koniec smażenia nakryć pokrywką, szybciej piersi będą gotowe
na patelni zwykłej posmarowanej olejem podsmażyć ziemniaki, posypać do smaku solą
pierś podać z ziemniakami, kiszoną kapustą, posypać szczypiorkiem - obiad jest syty, smaczny, smakuje z maślanką.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz