Składniki:
truskawki 25 dag,
galaretka cytrynowa 1 opakowanie,
banan 1 duży,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
biszkopty okrągłe 7 duże,
galaretka wiśniowa 1 opakowanie,
listki mięty - ile potrzeba
forma silikonowa z kominkiem 22 cm - na dno formy (będzie wierzchem) rozsypać umyte plastry truskawek
galaretkę cytrynową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wlać na truskawki, schować do lodówki
na galaretce ułożyć plastry banana, wlać tężejącą galaretkę agrestową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, schować do lodówki
następnie wlać tężejącą galaretkę wiśniową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, gdy galaretka zacznie zastygać lekko wciskać w nią biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc
forma silikonowa łatwo z galaretki schodzi, formę nakryć talerzem i odwrócić, zdjąć z galaretki ostrożnie, przybrać listkami mięty - deser jest pyszny na upały i nie za mocno kaloryczny.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz