Składniki:
wątróbka drobiowa 70 dag,
olej rzepakowy 10 łyżek,
masło 2 łyżki,
mąka pszenna - do panierki,
cebula 4 sztuki,
jabłka 3 sztuki,
gruszki 3 sztuki,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
majeranek 2 łyżeczki
w rondlu na maśle podsmażyć pokrojone jabłka, gruszki, cebulę, dodać majeranek, kucharka, pieprz do smaku
na gorącym oleju usmażyć oczyszczoną wątróbkę i obsypaną mąką na rumiano z każdej strony, bez soli, do smaku posypać pieprzem mielonym
wątróbkę posolić przed jedzeniem, wątróbkę podać z duszonymi owocami z cebulą do pieczywa lub z czym się lubi, smakuje również na zimno - wątróbka jest soczysta, aromatyczna...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz