Składniki:
soczewica zielona 20 dag,
woda 3 litry,
marchew 4 sztuki,
por 1 sztuka,
seler 1 mały,
pieczarki 30 dag,
warzywa mrożone 50 dag/opakowanie,
kucharek 1 łyżka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
masło 2 łyżki,
natka pietruszki 1 pęczek
soczewicę zieloną opłukać, zalać wodą i gotować z 10 minut, zebrać łyżką pianę
następnie wsypać obrane i pokrojone warzywa i pieczarki i gotować z 5 minut
następnie wsypać zupę mrożoną jarzynową i gotować z 15 minut
pod koniec dodać kucharka, pieprz mielony, masło i gotować jeszcze z 5 minut
przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz