Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 70 dag,
cebula 2 sztuki,
ząbki czosnku 5 sztuk,
olej rzepakowy 10 łyżek,
mąka pszenna 3 łyżki,
marchew 1 sztuka,
seler 1 mały,
awokado 1 sztuka,
czubrica zielona Royal Brand 2 łyżeczki,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
ziele angielskie 4 sztuki,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
woda 4 szklanki,
mąka pszenna 2 łyżki,
śmietana gęsta 1/2 szklanki,
woda 1/2 szklanki
mięso gulaszowe z indyka obsypać mąką i na gorącym oleju podsmażyć, dodać pokrojoną cebulę i posiekany czosnek
dodać marchew, seler pokrojony obieraczką "julienne", awokado i wymieszać
wlać wodę i dodać czubricę, pieprz, kucharka, ziele angielskiei pod przykryciem dusić do miękkości mięsa
śmietanę wymieszać z mąką, wodą i zagęscić sos mieszając, dodać przyprawę w płynie do smaku, natkę pietruszki i tylko zagotować
podawać gulasz z czym się lubi - gulasz jest aromatyczny, syty, smaczny.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz