Składniki:
kiełbasa biała wieprzowa 5 sztuk,
olej rzepakowy 5 łyżek,
kucharek 1/2 łyżeczki,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka,
por 4 duże,
marchew 2 średnie
pory dobrze umyć i pokroić dość drobno do naczynia żaroodpornego, obrane marchwie pokroić obieraczką "julienne" na cienkie wiórki, dodać przyprawy, olej i wymieszać
białą kiełbasę surową gotować z 5 minut na małym ogniu, wywar można zostawić jako bazę do żurku, kiełbasę włożyć do warzyw i delikatnie wymieszać
naczynie przykryć i wstawić do piekarnika, nastawić na 200 C, grzanie góra/dół i piec 35 minut, następnie zdjąć przykrywkę, zamieszać łyżką i na termoobiegu w 150 C piec 10 minut
kiełbasa jest smaczna, soczysta i dobrze smakuje z porami, marchewką, można podać z ziemniakami lub z czym się lubi................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz