Składniki:
kotlety schabowe 4 sztuki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
sok z cytryny 1 łyżeczka,
natka pietruszki 2 łyżki,
jajka 2 sztuki,
bułka tarta - ile potrzeba,
olej rzepakowy - ile potrzeba
schab bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 1,5 cm porcje i dobrze wymieszać w marynacie z oleju, pieprzu, kucharka, cytryny,posiekanej drobno natki pietruszki i schować do lodówki na całą noc
każdy kotlet z marynatą włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem na nie za grube kotlety
rozbity kotlet maczać w roztrzepanych jajkach z każdej strony, obtaczać w tartej bułce
na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety schabowe, odkładać na ręcznik papierowy
kotlety są soczyste, aromatyczne i najlepiej smakują mężowi do pieczywa do pracy...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz