Składniki:
udka kurczaka całe 2 duże,
garam masala Royal Brand 1 łyżeczka,
papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
kucharek 1,5 łyżeczki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
ząbki czosnku 2 główki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka,
woda 2 szklanki,
mąka pszenna 1 łyżka
skórkę na udkach ponacinać skośnie - garam masala Royal Brand, obie papryki, kucharek, pieprz dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony
do garnka szybkowara 3,5 litra
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"
włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu z pateni, wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
wyjąć udka, kilka ząbków czosnku, wywar zagotować, wsypać mąkę i pałką blendera zmiksować sos - udka w sosie czosnkowym są pyszne i można je podać z czym się lubi...................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz