Składniki:
jajka 4 sztuki,
masło lub margaryna 12,5 dag,
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
kiwi 8 sztuk
jajka "L", zimną palmę, cukier utrzeć mikserem z 4 minuty, masa ma być o konsystencji zważonej
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem zmiksować krótko do połączenia składników na gęste ciasto
2 foremki 15x15 lub 1 większa np. tortownica 24 - foremki posmarować masłem, w każdej rozsmarować ciasto
nie mocno dojrzałe kiwi obrać cienko ze skórki, pokroić na grubsze plastry i powkładać gęsto do ciasta
piec w 200 C około 40 minut, do suchego patyczka - ciasto jest bardzo smaczne, delikatne a z kiwi komponuje się wyśmienicie............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz