Składniki:
golonka wieprzowa 3 średnie,
kucharek 2 łyżeczki,
czosnek granulowany 1 łyżeczka,
papryka wędzona Royal Brand,
przyprawa garam masala Royal Brand,
olej rzepakowy 3 łyżki,
przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka,
woda 1 szklanka
golonki średniej wielkości umyć, osuszyć i każdą natrzeć olejem
kucharek, czosnek, paprykę wędzoną, garam masala wymieszać i natrzeć golonki, dzięki natarciu wcześniej olejem przyprawy się dobrze trzymają
golonki włożyć do szybkowara 3,5 litra
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz", wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować 45 minut na mniejszym ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, jeśli golonki są duże to trzeba zwiększyć czas gotowanie, moje miały sztuka ok. 60 dag, przy 1 kg sztukach gotować w szybkowarze z 60 minut, ale to i tak krócej niż tradycyjne gotowanie
golonki są kruche, miękkie i nie rozpadają się..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz