Składniki:
buraki czerwone 1 kg,
pałki z kurczaka 8 sztuk,
włoszczyzna 1 pęczek,
ziemniaki 10 sztuk,
groszek mrożony 300 gram,
kucharek 2 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
cukier 1 łyżka,
ocet jabłkowy 2 łyżki,
majeranek 2 łyżki,
woda 3,5 litra
włoszczyznę, nieduże buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce grubsze oczka lub zetrzeć w robocie na tarczy grubsze oczka
nieduże pałki umyć pod wodą, usunąć ewentualne pióra
wszystkie składniki włożyć do szybkowara 9 litrów
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz", szybkowar zamknąć i od chwili zasyczenia pary gotować z 20 minut, otworzyć jak sam spuści ciśnienie
szybka, syta, smaczna zupa...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz