Składniki:
mięso gulaszowe z indyka 50 dag,
kasza jęczmienna 1,5 szklanki,
włoszczyzna 1 pęczek,
kucharek 2 łyżki,
liść laurowy 2 sztuki,
ziele angielskie 4 sztuki,jałowiec ziarna 4 sztuki,
ziemniaki 6 sztuk,
papryczka chili 1 średnia,
woda 3,5 litra,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
natka pietruszki 1/2 pęczka
do szybkowara 9 litrów
"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć mięso gulaszowe indyka pokrojone w kostkę, dodac kucharka, liście laurowe, ziele angielskie, ziemniaki i włoszczyznę pokrojone w kostkę, papryczkę chilli, wsypać opłukaną kaszę jęczmienną średnią
wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować krupnik z 25 minut
szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, do smaku dać przyprawę w płynie i natkę pietruszki
krupnik jest esencjonalny, syty, smaczny..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz