Składniki:
mięso mielone 1/2 kg,
jajka 1 sztuka,
oregano 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżeczka,
papryka słodka mielona 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
bułka tarta 3/4 szklanki,
olej rzepakowy 1/4 szklanki,
cebula 2 sztuki,
Poltino mrożona fasolka szparagowa 2 opakowania,
przecier pomidorowy 150 ml,
woda 3 szklanki,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
makaron 25 dag,
rzeżucha - ile potrzeba
mielone z indyka wymieszać dobrze z jajkiem, tartą bułką, oregano, kucharkiem, papryką i formować nieduże kotleciki
smażyć na gorącym oleju na rumiano i odkładać na talerz
na tym tłuszczu zeszklić cebulę, wsypać fasolkę mrożoną, przecier pomidorowy i podsmażać z 5 minut
wlać wodę i dusić do miękkości fasolki, do smaku doprawić przyprawą w płynie
podać z ugotowanym makaronem nitki gniazdka, posypać rzeżuchą - syty, smaczny jednogarnkowy obiad.................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz