Składniki:
jajka 3 sztuki,
twaróg 30 dag,
aromat waniliowy 3 krople,
sól - szczypta,
mąka tortowa 1,5 szklanki,
proszek do pieczenia 2 płaskie łyżeczki,
masło 1/2 kostki,
cukier 1 szklanka,
śliwki 1/2 opakowania mrożonych,
cukier puder - ile potrzeba
jajka "L", aromat waniliowy, sól, cukier, twaróg śmietankowy mikserem utrzeć z 2 minuty na dużych obrotach
do masy wsypać mąkę z proszkiem i krótko zmiksować, wlać stopione, wystudzone masło i krótko zmiksować na gęste ciasto
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować, do blaszki przełożyć ciasto i położyć mrożone śliwki
piec w 200C około 45 minut, ciasto wyjąć z blaszki wystudzone
ciasto przed podaniem posypać pudrem cukrem, ciasto jest łatwe, bardzo smaczne i można je upiec z różnymi mrożonymi lub świeżymi owocami..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz