jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, twaróg 60 dag, jogurt grecki 400 ml, budyń śmietankowy 1 opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 4 łyżki, sok z pomarańczy 1/4 szklanki, polewa czekoladowa - w opisie, skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżki
cukier, jajka "L" utrzeć w misie robota z 5 minut na większych obrotach
dodać twaróg śmietankowy tłusty, jogurt grecki i mieszać z 5 minut wsypać budyń, skórki z pomarańczy w cukrze krojoną w kostki i mieszać z 2 minuty
tortownica 24 cm - wyłożyć papierem do pieczenia i wlać masę sernikową, piec w 200C około 45-50 minut i z blaszki wyjąć jak będzie całkiem zimny
czekoladę mleczną 100 gram rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami śmietany 18% i polać sernik, ozdobić skórką pomarańczową w cukrze w paseczki
sernik jest mocno pomarańczowy, wilgotny, delikatny i szybko się zjada...............SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz