Składniki:
żurawina suszona 20 dag,
galaretka wiśniowa 1 opakowanie,
jogurt naturalny 150 ml,
galaretka pomarańczowa 1 opakowanie,
galaretka agrestowa 1 opakowanie,
ciastka maślane 16 sztuk
keksówkę 25cm wyłożyć folią spożywczą - na dnie poukładać ciastka maślane "gwiazdki" i na bokach keksówki
na ciastka na dnie rozsypać połowę żurawiny suszonej - wlać tężejącą galaretkę wiśniową wymieszaną w 450 ml gorącej wody i schować do lodówki
galaretkę pomarańczową wymieszać w 300 ml gorącej wody, ostudzić i wymieszać z zimnym jogurtem, wlać do keksówki i do lodówki schować
galaretkę agrestową wymieszać w 450 ml gorącej wody, ostudzić, resztę żurawiny rozsypać na jogurcie i wlać tężejącą galaretkę agrestową, schować do lodówki na kilka godzin
galaretkę z keksówki nakryć półmiskiem i odwrócić, zdjąć formę, usunąć folię i pokroić na porcje
smaczny, zdrowy, orzeźwiający deser nie tylko na lato................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz