Składniki:
kurki mrożone 15 dag,
mięso mielone drobiowe 1/2 kg,
cebula 1 sztuka,
jajka 1 sztuka,
kucharek 2 łyżeczki,
sos chili 1 łyżka,
bułka tarta 3/4 szklanki,
olej rzepakowy - ile potrzeba
na wpół odmrożone kurki posiekać drobno nożem-tak się łatwiej posiekają i na sitku zostawić aby woda obciekła
cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wsypać kurki z sitka i podsmażyć - wystudzone dodać do mielonego z indyka, dodać też jajko, sos chilli, kucharka, tartą bułkę
mięso ręką dobrze wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody
na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone
smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy
kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz