Składniki:
ugotowane jajka na twardo 4 sztuki,
cebula 1 mała,
papryka marynowana 1 sztuka,
filet śledziowy 4 sztuki,
koperek 1/2 pęczka,
cukier 1 łyżeczka,
ocet winny 1 łyżeczka,
olej rzepakowy 4 łyżki
filety śledziowe matiasy drobno pokroić w kosteczkę i wsypać do miski
cebulę drobno pokroić w kosteczkę, papryczkę marynowaną chilli niedużą drobno posiekać razem z pestkami i wsypać do śledzi
jajka "L" ugotować na twardo i wystudzone obrać i drobno je posiekać lub rozdrobnić przez kratkę do jajek
do smaku doprawić cukrem, olejem, octem winnym, wsypać koperek i wszystko dobrze wymieszać
schować do lodówki na godzinę......... taką sałatkę lubimy do żytniego pieczywa................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz