Składniki:
1/2 kg ziemniaki gotowane w mundurkach,
4 łyżki masło do smażenia,
1 sztuka cebula biała,
6 sztuk czosnek ząbki,
1 mała papryczka chilli,
1/2 łyżeczki sól ziołowa,
4 sztuki kiełbasa śląska,
1 łyżka masło do smażenia,
25 dag fasola szparagowa
fasolkę ugotować w osolonej wodzie i odlać na sito
ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać, pokroić na grubsze plastry
na maśle klarowanym zeszklić cebulę pokrojoną z czosnkiem i papryczką chilli
dodać ziemniaki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając, do smaku posypać solą ziołową
kiełbasę śląską przeciąć wzdłuż na pół i ponacinać skórę na skosy
na maśle kiełbasę usmażyć na rumiano
ten obiad smakuje z maślanką.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz