Składniki:
2 szklanki woda gorąca,
1 sztuka sok z cytryny,
1 łyżka cukier,
3 łyżeczki żelatyna,
2 szklanki truskawki pokrojone,
10 sztuk bezy kakaowe kruszone,
200 ml kefir,
1 opakowanie galaretka truskawkowa,
- ile potrzeba truskawki ozdoba,
- ile potrzeba bezy ozdoba
gorącą wodę z sokiem z cytryny wymieszać z żelatyną i cukrem
dodać pokrojone w plastry truskawki i do lodówki schować do stężenia
na stężałe truskawki wsypać pokruszone bezy
galaretkę wymieszać 200 ml gorącej wody i wymieszać z zimnym kefirem
na bezy wlać galaretkę z kefirem
udekorować bezami, truskawkami i do lodówki schować do stężenia
pysznie lekki, orzeźwiający deser na lato......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz