Składniki:
1 sztuka jajka,
15 dag masło,
15 dag cukier truskawkowy Royal Brand,
15 dag mąka tortowa,
1/2 łyżeczki proszek do pieczenia,
1 słoik/po dżemie jabłka duszone,
1 opakowanie galaretka agrestowa,
15 sztuk truskawki,
3/4 szklanki bita śmietana,
1 łyżka cukier puder,
1 łyżka śmietanfix,
- ile potrzeba posypka kolorowa
masło miękkie utrzeć z cukrem truskawkowym
do masy dodać całe jajko i utrzeć
porcjami wsypywać przesianą mąkę z proszkiem i na gładkie ciasto wyrobić
ciasto powinno być dość gęste
tortownica 24 cm z papierem do pieczenia
na papierze rozsmarować ciasto i posypać je ciut tartą bułką
na wierzchu rozłożyć jabłka duszone - piec w 200C około 40 minut
galaretkę agrestową rozmieszać w 400 ml gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia
na wystudzone ciasto ułożyć truskawki i tężejącą galaretkę i do lodówki do stężenia
śmietanę 30% ubić z cukrem pudrem i śmietanfixem
szprycką zrobić dekorację ze śmietany i posypać posypką
szarlotka jest bogata w smaki pasujące do siebie.......SMACZNEGO!!!
cukier truskawkowy Royal Brand: produkt naturalny - skład: cukier, aromat naturalny - opakowanie: 250 gram
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz