1 kg biodrówka, 1 łyżeczka pieprz ziołowy, 1 łyżeczka vegeta, 1 łyżeczka papryka ostra, - do smaku maggi, 2 łyżki smalec, 2 szklanki woda, 2 łyżki śmietana, 1 łyżeczka mąka pszenna, 1/2 kg ziemniaki młode, 2 sztuki pomidory, - ile potrzeba szczypiorek, 1/2 pęczka koperek
mięso odciąć od kości, opłukać i lekko zbić tłuczkiem
na gorącym smalcu obsmażyć z obu stron, posypać przyprawami
dolać wodę i dusić do miękkości mięsa
do smaku doprawić magą kucharka
sos zagęścić śmietaną słodką 18% wymieszaną z mąką
podać z młodymi ziemniakami, koperkiem, pomidorami ze szczypiorkiem.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz