Składniki:
25 dag makaron rurki,
2 litry woda osolona,
30 dag łopatka bez kości,
4 łyżki olej,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
1,5 łyżeczki vegeta,
1 łyżeczka papryka słodka mielona,
2 szklanki woda,
1/2 szklanki śmietana,
2 łyżki mąka pszenna,
1/2 pęczka koperek siekany
makaron rurki ugotować w osolonej wodzie na "al dente" i odlać na sito
łopatkę pokroić w większą kostkę i na gorącym oleju obsmażyć
posypać pieprzem, jarzynką kucharka, papryką i wlać wodę
dusić do miękkości mięsa pod przykryciem na mniejszym ogniu
sos zagęścić śmietaną słodką 12% wymieszaną z mąką i wsypać koperek
makaron wsypać do gulaszu i zamieszać
smaczny, syty obiad..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz