1 duża kapusta młoda, 1 łyżka Kucharek - uniwersalna, 2 szklanki woda, 50 dag boczek surowy bez kości, 2 sztuki cebula, 1 łyżeczka pieprz, - do smaku sól morska, 2 łyżki mąka pszenna, 1 pęczek koper świeży
1 dużą kapustę młodą opłukać i pokroić nie za drobno
włożyć do garnka i wlać 2 szklanki wrzątku, jarzynkę kucharka
wymieszać i na małym ogniu gotować z 15 minut
świeży boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć do smaku dodać soli i pieprzu
wszystko z patelni dać do kapusty i z 5 minut podgotować
jak jest za dużo wody w garnku to odlać - zostawić aby na dnie
na koniec dać mąkę i szybko zamieszać kapustę do zagęstnienia
wsypać koperek i wymieszać........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz