1 kg karkówka bez kości, 4 łyżki mąka pszenna, 1/4 kostki smalec, 2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, - do smaku maggi, 3 szklanki woda, 1/2 szklanki śmietana, 1 łyżka natka pietruszki
karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę
obsypać mąką i na smalcu na dużym ogniu zrumienić mieszając
dolać wody i zamieszać
dodać przyprawy i dusić bez przykrycia do miękkości mięsa
śmietanę słodką 18% zahartować gorącym sosem i zabielić gulasz
dodać natkę pietruszki
gulasz podać z czym lubisz: kasza, ziemniaki, makaron, ryż, pieczywo......SMACZNEGO!!!
3 komentarze:
Pyszny gulasz.
robiłam kiedyś bardzo podobny! przyznaję, pyszota :)
takie gulasze robię najbardziej:)
Prześlij komentarz