Składniki:
3 torebki ryż ugotowany,
70 dag mielone z drobiu,
2 łyżki Kucharek - uniwersalna,
1 łyżka kucharek przyprawa w płynie,
2 sztuki jajka,
1 łyżeczka pieprz cayenne,
1 iększa kapusta biała,
4 łyżki olej,
2 szklanki woda,
1 litr sok pomidorowy,
1 pęczek koperek siekany
kapustę większą ale nie mocno zbitą - wyciąć głąb i we wrzącej wodzie sparzać i ściągać liście
mielone z drobiu wymieszać dobrze z ryżem, przyprawami, jajkami
na każdy liść nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać liście
na gorącym oleju podsmażać gołąbki i wkładać do garnka
wlać wodę i sok pomidorowy i dusić pod przykryciem z 30-40 minut
sos doprawić do smaku pieprzem, magą kucharka, koperkiem........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz