Składniki:
1 opakowanie galaretka tropikalna Pink Margarita Winiary,1 opakowanie galaretka tropikalna Blue Curacao Winiary,
1 opakowanie galaretka tropikalna Pina Colada Winiary,1 puszka całe ananasy,- ile potrzeba wiórki kokosowe
galaretka z %: 1 opakowanie galaretka tropikalna Mojito Winiary,75 ml wódka czysta,1 czekolada mleczna, 2 krążki ananasa
każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody
do salaterki wlać galaretkę Pink Margarita i włożyć 2 całe ananasy i 2 połówki ananasa
odstawić do lodówki do stężenia
teraz wlać galaretkę Blue Curacao i dodać ananasy jak wyżej
odstawić do lodówki do stężenia
teraz wlać galaretkę Pina Colada i dodać tylko 2 całe ananasy
odstawić do lodówki na kilka godzin
przed podaniem posypać wiórkami kokosowymi
galaretka z%: tabliczkę czekolady roztopić w miseczce nad wrzącą wodą
foremkę silikonową lekko posmarować olejem i do każdej foremki wlać 2 łyżeczki czekolady, włożyć cząstkę ananasa i do lodówki do zastygnięcia czekolady
galaretkę Mojito rozpuścić w 1 szklane gorącej wody do przestudzonej wlać wódkę
galaretkę zimną z % rozlać do foremek i do lodówki do zastygnięcia
przed wyjęciem z foremek jest dobrze wstawić na 30 minut do zamrażalnika - galaretki lekko wyjdą z foremek
dla dorosłych podać porcję galaretki z galaretką z %.........SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz