60 dag mielone wieprzowe, 5 kromek bułka paryska, 1 sztuka jajka, 1 mała cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki vegeta, 1 pęczek pietruszka zielona, - w opisie panierka kukurydziana, 2 łyżki smalec
mielone wymieszać z namoczonymi odciśniętymi z wody kromkami bułki paryskiej, pieprzem, vegetą, pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, i listkami natki pietruszki
odstawić na 15 minut

formować owalne mielone i obtaczać je w panierce
na gorącym smalcu smażyć na rumiano - kilka razy je obracać na patelni
panierka będzie chrupiąca i nie za mocno przypieczona
smaczne chrupiące mielone i na obiad i do pieczywa......SMACZNEGO!!!

2 komentarze:
Muszę koniecznie spróbować,jeszcze nie jadłam w kukurydzianej panierce.
Powiedziała bym romantyczne
Prześlij komentarz