23.04.2013

mielone z pietruszką w kukurydzianej panierce...

Składniki:

60 dag mielone wieprzowe, 5 kromek bułka paryska, 1 sztuka jajka, 1 mała cebula, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 2 łyżeczki vegeta, 1 pęczek pietruszka zielona, - w opisie panierka kukurydziana, 2 łyżki smalec

mielone wymieszać z namoczonymi odciśniętymi z wody kromkami bułki paryskiej, pieprzem, vegetą, pokrojoną w kostkę cebulą, jajkiem, i listkami natki pietruszki

odstawić na 15 minut

1 szklankę płatków kukurydzianych zmiksować na drobno w blenderze i wymieszać z 2 -oma łyżkami mąki

formować owalne mielone i obtaczać je w panierce

na gorącym smalcu smażyć na rumiano - kilka razy je obracać na patelni

panierka będzie chrupiąca i nie za mocno przypieczona

smaczne chrupiące mielone i na obiad i do pieczywa......SMACZNEGO!!!

AKCJA:Klopsiki i pulpety II

2 komentarze:

  1. Muszę koniecznie spróbować,jeszcze nie jadłam w kukurydzianej panierce.

    OdpowiedzUsuń
  2. Anonimowy4/23/2013

    Powiedziała bym romantyczne

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i SMACZNIE POZDRAWIAM!