Składniki:
1 opakowanie biszkopty 180 gram, 1 jogurt wiśniowy gęsty 180 gram, 1 galaretka Mohito-Winiary, 1 opakowanie galaretka Blue Curacao-Winiary, 2 banany mniejsze, - ile potrzeba wiórki kokosowe
galaretkę Blue Curacao rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody i ostudzić - ostudzoną wymieszać z jogurtem na gładką masę
galaretkę Mohito rozpuścić jak w opisie na opakowaniu - 1,5 szklanki gorącej wody i ostudzić
biszkopty rozdrobnić na drobno w blenderze
do foremek silikonowych 4x7cm dodać po 1 łyżce miałkich biszkoptów
na biszkopty wlać 2 łyżki jogurtu z galaretką i małą łyżeczką wszystko przemieszać
posypać wiórkami kokosowymi
na wierzchu położyć po 2 plasterki banana i schować do lodówki do stężenia
teraz do każdej foremki wlać zimną galaretkę Mohito i schować do lodówki na kilka godzin
i tak mamy smaczny, łatwy, tani deser na zimno ze smakiem tropikalnych galaretek o wyjątkowo wyrazistym smaku i zapachu.........SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
1 raz widze te galaretki fajne
Kolorowo :)
Prześlij komentarz