Składniki:
1,5 kg boczek świeży rolada,
1 opakowanie przyprawa do pizzy Prymat,
2 łyżki kminek ziarenka,
1 łyżka vegeta,
1 szklanka woda,
1 łyżka maggi
roladę z boczku świeżego rozwinąć i posypać vegetą, przyprawą do pizzy i kminkiem
teraz ciasno zwinąć roladę i obwiązać ją mocno grubszą nicią
zawinąć w folię i do lodówki na całą noc
piec roladę w 200C co jakiś czas ją obracać
po 40 minutach wodę wymieszać z maggi i kilka razy polewać boczek po obróceniu, do wykorzystania całej szklanki
po 2 godzinach rolada powinna być upieczona
zostawić w blaszce do wystudzenia
z zimnej usunąć nici, z pieczenia smalec z galaretką nałożyć do miseczki - jest dobry do pieczywa
kroić cienkie plastry rolady, która jest bardzo aromatyczna i krucha.........SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz