Składniki:
1 kg kości wołowe,
3 litry woda,
1 pęczek włoszczyzna,
4 sztuki ziele angielskie,
2 sztuki liść laurowy,
2 łyżki vegeta,
1 łyżeczka pieprz czarny mielony,
50 dag buraki czerwone,
6 sztuk ziemniaki,
1 łyżka majeranek,
1 łyżka cukier,
1 łyżeczka ocet winny,
- do smaku śmietana
kości zalać trochę wodą, zagotować i wodę wylać
teraz kości zalać 3-ema litrami wody i gotować do miękkości mięsa razem z zielem, liśćmi laurowymi - kości ugotowane wyjąć na talerz i obrać mięso
teraz wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, buraki starte na grubszych oczkach tarki
gotować z 40 minut na mniejszym ogniu
do smaku dodać przyprawy, obrane mięso - na koniec dodać cukier i ocet
śmietanę słodką 12% do smaku na talerzu dodać.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz