Składniki:
MOKRE:2 jajka,1/2 szklanki olej, 1 szklanka maślanka, 1/2 szklanki cukier
SUCHE: 2 szklanki mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda oczyszczona
NADZIENIE: 25 sztuk mini herbatniczki z czekoladą, 1 pomarańcza duża, 1 czekolada o smaku limonki, - puder cukier do posypania
wszystkie mokre składniki dobrze roztrzepać rózgą
wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą i wymieszać nie za dokładnie
forma silikonowa kominkowa 26 cm
do formy dać 1/3 część ciasta i ułożyć gęsto herbatniczki
znowu dać teraz połowę pozostałego ciasta i ułożyć cząstki pomarańczy
resztę ciasta wyłożyć i poukładać kostki limonkowej czekolady
piec w 200C około 40 minut do suchego patyczka
ostudzone ciasto posypać pudrem cukrem
babo-muffina jest wilgotna i pyszna w trzech nutach smaku........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz