1 szklanka mleko, 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki olej, 1/2 szklanki sok z mandarynek, 1/2 szklanki cukier, 2,5 szklanki Basia mąka tortowa, 2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka soda oczyszczona, 18 cząstek mandarynki, - w opisie lukier
wycisnąć 1/2 szklanki soku z mandarynek
mokre składniki razem z cukrem dobrze wymieszać rózgą

położyć cząstkę mandarynki
piec w 200C około 30 minut
lekko ostudzone posmarować dość rzadkim lukrem:
cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na dość płynny
babeczki kusząco pachną i smakują mandarynkami........SMACZNEGO!!!
4 komentarze:
Świetny pomysł na babeczki. Muszą być szalenie aromatyczne...
Uwielbiam babeczki :)
świetnie wyglądają taki jasne kolory w środku, muszą być pyszne:)
Jakie słoneczne babeczki, bardzo fajne :))
Prześlij komentarz