1,5 kg kapusta kiszona, 2 garście grzyby suszone, 3/4 kg łopatka bez kości, 1 sztuka cebula, 2 łyżki smalec, 2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1 łyżka papryka słodka mielona, - do smaku maggi, 8 sztuk biała kiełbasa surowa, - ile potrzeba chrzan śmietankowy
kiszoną kapustę ugotować z grzybami suszonymi prawie do miękkości
łopatkę pokrojoną w kostkę usmażyć z cebulą na smalcu, do smaku doprawić jarzynką i dodać do bigosu
do smaku doprawić pieprzem, papryką słodką,
mieszając podgotować z 30 minut
białą kiełbasę dobrej jakości zagotować i na minimalnym ogniu gotować z 20 minut
podać białą na bigosie i z chrzanem.......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
konkretne danie:)
Takie łączenie potrawy.
wypróbuje.
Prześlij komentarz