1 mała kapusta czerwona, 1 duże jabłko, 2 sztuki ziele angielskie, 1 sztuka liście laurowe, 2 łyżka cukier,1 łyżeczka jarzynka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka cynamon zmielony Royal Brand, 1 łyżka skwarki w smalcu, - do smaku ocet winny, - do smaku maggi, 1 łyżka mąka pszenna, 1,5 szklanki woda
kapustę drobno pokroić i zalać 1 szklanką wody - gdy się zagotuje wodę odlać
teraz wlać z 1/2 szklanki wody, dodać skwarki w smalcu, jarzynkę i dusić

gdy kapusta jest już "al dente" wsypać mąkę i szybko zamieszać
cynamonowa kapusta z jabłkiem jest rewelacyjna w smaku do różnych mięs.......POLECAM.......SMACZNEGO!!!
CYNAMON ROYAL BRAND: produkt naturalny, laski - smak: lekko słodki - zapach: aromatycznie słodki - zastosowanie: do aromatyzowania przystawek, ciastek, ryżu, grysiku, marmolad, pierników, kompotów, grzańców - ja lubię dodać do mięs wieprzowych pieczonych, drobiu, wątróbek, kapusty czerwonej, buraczków i do śledzi matiasów
2 komentarze:
Ciekawa jest bardzo smaku kapusty? Interesujące połączenie :}
Nigdy bym nie wpadła na takie połączenie! Ekstra :)
Prześlij komentarz