Składniki:
1,5 kg kapusta kiszona,
2 garście grzyby suszone,
3/4 kg łopatka bez kości,
1 sztuka cebula,
2 łyżki smalec,
2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony,
1 łyżka papryka słodka mielona,
- do smaku maggi,
8 sztuk biała kiełbasa surowa,
- ile potrzeba chrzan śmietankowy
kiszoną kapustę ugotować z grzybami suszonymi prawie do miękkości
łopatkę pokrojoną w kostkę usmażyć z cebulą na smalcu, do smaku doprawić jarzynką i dodać do bigosu
do smaku doprawić pieprzem, papryką słodką,
mieszając podgotować z 30 minut
białą kiełbasę dobrej jakości zagotować i na minimalnym ogniu gotować z 20 minut
podać białą na bigosie i z chrzanem.......SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
konkretne danie:)
Takie łączenie potrawy.
wypróbuje.
Prześlij komentarz