Składniki:
1/2 kg polędwica wołowa,
2 sztuki ogórek kiszony,
1 sztuka cebula,
2 łyżki oliwa,
4 sztuki żółtka,
3/4 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony,
1/2 łyżeczki sól,
- maggi do smaku
wołową polędwicę zmielić lub zmiksować w blenderze
cebulę i ogórki kiszone pokroić w kosteczkę i dodać do mięsa
doprawić pieprzem, solą, maggi, oliwą i dobrze wszystko połączyć
uformować z tatara kulę, spłaszczyć na 4 cm i zrobić dołek dla żółtka
ozdobić pokrojoną cebulą, ogórkiem paseczki, pieprzem zmielonym i liśćmi pietruszki.....SMACZNEGO!!!
2 komentarze:
Wygląda przesmacznie:) Idealnie pasowałby na nasz konkurs, także serdecznie zapraszam
http://coolinarnie.pl/2013/02/4910/konkurs
jeszcze nie próbowałam tatara, strasznie mnie kusi spróbować ale jakoś się boję:d
Prześlij komentarz